XRP token’larıyla ilgili birtakım şüpheli hareketler 15 Temmuz 2022 Cuma günü başladı. WhaleAlerts tarafından tespit edilen birtakım transferlere göre öncelikle Ripple’ın ana adresinden, bilinmeyen bir cüzdana 21.86 milyon dolar değerinde 60 milyon XRP gönderildi. Üç saat sonra ise aynı miktarda token, bilinmeyen bir cüzdandan Meksika merkezli küresel bir kripto borsası olarak Bitso’ya gönderildi.
🚨 🚨 60,000,000 #XRP (21,864,604 USD) transferred from Ripple to unknown wallethttps://t.co/uheiGcgdP8
— Whale Alert (@whale_alert) July 20, 2022
Ancak şüpheli hareketler bununla da sınırlı kalmadı ve bir saat sonra 59,9 milyon XRP Bitso adresleri arasında transfer edildi veya ilk geldiği adrese transfer edildi. Ciroya dahil olan cüzdan adreslerinin çok sayıda Ripple’ın yerel token’ını bulundurduğu bilinen bir detay.
Ripple Kredi Kartı mı Geliyor?
XRPL ekosisteminin ana cüzdanı Xumm Wallet’ta kendi kart çözümünün ortaya çıktığına dair söylentilere rağmen, projenin geliştirme ekibi böyle bir yenilikle ilgilenmediğini açıkladı.
Baş geliştirici Wietse Wind, XRPL Labs‘in Xumm Cüzdan banka ve kredi kartları oluşturma planı olmadığını çünkü bu çözümlerin oldukça verimsiz ve tüketici ödemezse başkasının ödemesi ilkesine göre çalıştığını belirtti.
I just received a message informing me that there's a rumour spreading that @XRPLLabs is working on a @XummWallet debit/credit card.
— WietseWind – 🛠 XUMM @ XRPL Labs (@WietseWind) July 21, 2022
This is *not* the case. The rumour is false.
There will not be a CC and those plans will not change.
(1/..)
Bu iddialarına reddine rağmen, XRPL’nin itibari para ve dijital finans dünyaları arasında bir köprü kuramayacağını iddia etmek de hatalı olacaktır. Aksine, ekosistem geliştirme ekibi, XRP’ye anında fiat para alışverişi ve geri dönüşü sağlayacak rampa içi ve rampa dışı çözümler üzerinde aktif olarak çalışmaya devam ediyor.
Ripple tarafındaki anormal hareketlerin token’ın işlem hacminin yalnızca iki saat içerisinde 12 kat arttığı Cuma günü başlaması dikkat çeken bir başka detay. Yeni haftanın başlamasıyla birlikte, XRP’nin kısa sürelerde cüzdanlardan borsalara ve geri dönen milyonlarca dolarlık işlemlere taşınmasıyla şüpheli aktivite tekrar tespit edildi. Bu eğilim bugün de görülebiliyor.
Koinfinans.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere yaşanan tüm bu gelişmeler fiyatı etkilemiyor. Token, 0,375 dolarlık güçlü bir direnç seviyesine ulaştığı fiyat koridorunun tepesine yakın bir yerde yatay hareket etmeye devam ediyor. Bununla birlikte, doğrudan bir etkisi olmasa da, dolaylı olarak, bu işlemler gelecekteki olası fiyat dalgalanmalarına işaret edebilir.